Devotion

Over Devotion

Devotion betekent ‘toewijding’ . Wij geloven dat geloven alleen niet altijd voldoende is. Wij willen ons ook aan God toewijden. Ons leven samen met God leven: in onze contacten met andere mensen, onze studie, overal. Bijvoorbeeld ook door het organiseren van deze bijeenkomsten. Dertig jongeren organiseren elke maand opnieuw vol toewijding een nieuwe bijeenkomst. Dit doen wij niet omdat wij onszelf zo goed vinden of omdat we het moeten, maar omdat wij enthousiast zijn geworden van een leven mét God en dat graag met jou willen delen!

Devotion streeft naar een open contact met andere kerken uit Harmelen en omliggende plaatsen. Devotion is geen vervanging van een kerk, maar meer een aanvulling. Door middel van laagdrempelige bijeenkomsten willen wij een opstapje zijn. We hopen dat veel nieuwe jongeren zich via deze opstap willen aansluiten bij een kerk in hun eigen omgeving.

Ontstaan Devotion

Devotion is ontstaan vanuit de gedachte om het evangelie van God toegankelijk te maken voor iedereen. Zo’n 16 jaar geleden was er binnen de Hervormde Gemeente Harmelen voor jongeren nog niet een dergelijke invulling. Het leek een aantal mensen uit de gemeente een goed plan om samenkomsten te starten voor jongeren. Dit beleid heeft vorm gekregen toen eind 2003 vanuit de evangelisatiecommissie het idee kwam voor een jeugdkerk. Er werd een kernteam opgericht die het idee heeft uitgewerkt tot een plan. In februari 2004 is er voor het eerst een groep jongeren bij elkaar gekomen om onder leiding van het kernteam te brainstormen over dit plan. Deze vrijwilligers zijn verder gegaan en hebben zich verdeeld in de vijf werkgroepen, zoals deze nu nog steeds bestaan. Meer jongeren werden geënthousiasmeerd en werden lid van deze werkgroepen. Onder leiding van een coördinator (als lid van het kernteam) gingen de werkgroepen aan de slag; de taken werden verdeeld en alles werd in stelling gebracht voor de try-outs in mei en juni 2004. Devotion bestaat inmiddels 16 jaar en wij blijven met veel plezier en toewijding doorgaan!